LedenFoto FokkeStoelwinder

Click for @mail

x

Visit My Site

x

IMG Card Fokke

x

VisitMyCockpit

Naam
8xxxxxxx

Fokke Stoelwinder
40xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Functie

x
FS versie
x
Favoriete
Vliegtuig
Maatschappij
Vlieggebied
Vliegveld
x
Vlieguren
x
VA Pilot

Clublid

x
P3D v4.5
x
x
Dash 8 Q400 (Majestic)
V-Bird VA
Europa
Amsterdam – Drachten – Eelde
x
> 1450 uur  Online – IVAO x Diploma’s PPL, SPP
> 0740 uur Online – Vatsim
DAC Online – IVAO – VATSIM – VBird

Last Update : mei 2019

EVEN VOORSTELLEN

Ben een paar jaar geleden met een ‘spelletje’ begonnen, maar ik probeerde het zo echt mogelijk te doen. Heb de tutorial gelezen en wat FS-lessen gevolgd zodat ik een beetje begreep waar ik mee bezig was en werd hierdoor “gegrepen” door de mogelijkheden van deze Sim. Ik vlieg een beetje op m’n eigen manier die misschien niet helemaal volgens de regels is, maar kom meestal wel op de plaats van bestemming aan. (soms ook niet hoor!) Om dingen te oefenen vlieg ik het liefst Drachten – Eelde, omdat dit bekend terrein is. Nu ben ik toe aan de volgende stap om het nog realistischer te maken en wil me meer bekwamen in de flightplanning, taalgebruik ATC, On-line vliegen, Navigatie, Hardware / Software en als ultieme mogelijkheid een heuse cockpit.

x

Inmiddels zijn we weer wat jaren verder in de tijd en is het tijd voor een update [2016].

De doelstellingen die ik me eerder had gesteld, heb ik deels bereikt, maar ben nog lang niet klaar met de dingen die ik graag zou willen doen en leren.

Wat ik al wel gedaan heb is dat ik me heb aangemeld bij de twee grote vliegnetwerken VATSIM en IVAO. Bij beide netwerken heb ik nu inmiddels ongeveer 500 uren gevlogen en heb daardoor al de nodige ervaring met het taalgebruik (ATC), navigatie en kaartlezen e.d. geleerd.

De eerlijkheid gebied me te vertellen dat ik dit niet helemaal zelf heb aangeleerd, maar daarbij de hulp heb gehad van de Flight Academy. Ik ben hier begonnen met een PPL opleiding die je klaar stoomt voor het VFR vliegen. Dit was een zeer leerzaam proces dat ik niet graag had willen missen. Na de nodige uren vliegen op het IVAO netwerk denk je misschien dat je al veel weet en dat het allemaal wel goed gaat, maar in deze opleiding ben ik me zelf behoorlijk tegen gekomen. Het was moeilijker dan ik eerst had verwacht maar heb uiteindelijk wel m’n IVAO PPL examen gehaald. Na de VFR opleiding ben ik door gegaan met de IFR opleiding die uiteindelijk in het IVAO SPP examen moet eindigen. Misschien dat in de loop van 2016 dit wel gaat gebeuren. Als dit is gebeurd, dan ook maar doorgaan voor de laatste stap bij de Flight Academy en voor de CPL opleiding gaan. Dit is de opleiding voor de grotere en snellere vliegtuigen zoals de Boeings en mijn favoriete Dash 8.

Intussen heb ik me ook nog bij een Virtual Airline V-Bird aangemeld. Deze voormalige Nederlandse vliegmaatschappij is in 2003 helaas al failliet gegaan maar de virtuele vliegclub is al meer dan 10 jaar spring levend en bied erg veel leuke vliegroutes en online vlieg events. Ook kom ik graag op de real life bijeenkomsten die zo nu en dan worden georganiseerd.

Verder ben ik begonnen aan het bouwen van een cockpit voor de Bombardier Dash 8 Q400. Dit is een twee motorige turbo prop die erg uitgebreid is en alle mogelijkheden van het echte vliegtuig heeft gesimuleerd. Dit is echt een uitdaging om mee te vliegen. Het bouwen van de cockpit gaat echter niet zo snel. Eerst wil ik alles op tekening hebben en dan de totale layout klaar maken voordat ik ga spijkeren. (zint eer gij begint) Ondertussen heb ik al wel e.e.a. helemaal voorbereid en geïnstalleerd, maar er moet ook nog erg veel gebeuren voor het helemaal af is. Het zal wel een 10 jaren project worden, dus ik heb nog even de tijd.

Zie de Button “Visit my Cockpit”

x