LOGO NED FSClub All Pages

x

x
Last Update : nov 2022

x

x

x

X

HEADER FSClub

x

x

FSCLUB HISTORIE INFORMATIE

x

De flight simulator club ‘ RHO Skylane Club ‘ werd in januari 1997 opgericht door Hoep en wijlen Glastra.
Het begon met een uitnodiging op 19 december 1996 voor een demonstratie van de FS.
Daar er veel belangstelling was werd de FSClub opgericht.

x

HISTORIE Uitnodiging 1996

x

X

HISTORISCH CLUB NIEUWS

x

Vanaf 1 januari 2021 is al het nieuws ondergebracht onder het menu-item “OVER ONS – FSCLUB NIEUWS”.
De reden daartoe is het waarborgen van de geldende privacy regels.

Op zaterdag 3 oktober 2020 heeft R.R. Hoep de MENU structuur van de SITE aangepast. Het is nu in overzichtelijke ITEMS ingedeeld.

Op 24 september 2020 is R. van de Graaf Lid geworden van onze FSClub. [Terug van weggeweest]

Op 1 september 2020 heeft T. de Jong het Penningmeesterschap van R.R. Hoep overgenomen.

Op vrijdag 17 juli 2020 is W. Le Griep toegevoegd als Staf Lid bij de STAF van FSClub-Friesland. Le Griep zal zich bezig houden met het mede organisator Opendagen en namens de FSClub de taak van DACNEW-Online uitvoeren en verzorgen.

Begin januari 2020 is onze SITE drastisch aangepakt ivm het Privacy Beleid, waar we ons aan moeten houden. De SITE is open, maar de FSCLUB Menu-Items zijn afgesloten met een wachtwoord.

Op zondag 4 augustus 2019 is er een nieuwe TIP & TRICK pagina aan de Site toegevoegd.

Op dinsdag 2 juli 2019 is F. Stoelwinder toegevoegd als Staf Lid bij de STAF van FSClub-Friesland. Stoelwinder zal zich bezig houden als mede organisator Clubavonden en DEMO’s, Les geven en voor de FSClub avonden vluch-ten/opdrachten verzorgen.

Op maandag 17 juni 2019 heb ik de FSClub Evenementen Kalender toegevoegd aan de SITE. Op de agenda komen de volgende items STAF – FSClub – DAC-Online – Event – Diversen te staan.

Op do 25 mei 2019 stopte ons clublid F. Smid op eigen verzoek met de functie van penningmeester. Hij droeg zijn functie over aan voorzitter R. Hoep. Smid werd bedankt voor de inzet van 9 jaar penningmeesterschap en werd door de voorzitter bedankt middels enkele cadeaus.

Op zaterdag 21 januari 2017 vierden wij het 20 jarig bestaan van onze FSClub-Friesland. Deze dag was een besloten dag voor onze clubleden.

Zaterdag 28 mei 2016 hielden we de 2e Clubdag van seizoen 2015-2016. In de ochtend sessie hadden wij gast spreker D. Willemse. Hij is vliegt IFR op de DA40. Willemse. liet ons de gehele trip van EHLE naar EDDL zien [cockpit view] met de nodige uitleg daarbij. Een zeer interessante sessie. ’s Middags was er nog gelegenheid voor publiek. Daar stapte R. van Ingen binnen met vragen over de cockpitbouw. Hij bouwt ook een B737 Cockpit. Na uitleg door René en nog wat MAIL wisselingen is R. van Ingen lid geworden van de FSClub-Friesland.

Zaterdag 30 januari 2016 hielden we weer een Clubdag. Heerlijk van 10 tot 16 vrij vliegen en kennis bij elkaar opdoen. Twee nieuwe bezoekers meldden zich aan als clublid en vanuit het Groningse kregen we bezoek van vier Simmers, waarvan er twee alle in’s en out’s wilden weten over de cockpitbouw

Op 28 januari 2016 is dan deze nieuwe SITE gelanceerd. De SITE was al geheel geprogrammeerd op een LOCAL SERVER van R. Hoep. Van hier uit moest de DATABASE overgezet worden naar de SERVER van HOSTWAY. Hier heeft ons nieuwe clublid John van Berkel mee geholpen. De DATABASE was al zo groot dat hij eerst in 8 delen gesplitst moest worden. Daarna moesten alle hyperlinks weer worden bijgewerkt. We zitten op dit moment op 152000 bezoeken op onze oude SITE.

Onze FSClub SITE zal door Hoep weer onder de aandacht gebracht worden bij diverse andere SITES.

Op 11 september 2015 begon R. Hoep aan een grote uitdaging. Alle 120 pagina’s omzetten naar de nieuwe WEB Site. Deze is geheel met WordPress aangemaakt onder het Thema “ENFOLD”

 

De WEBSITE doet het goed. 

De SITE wordt dus goed bezocht door de Flight Simmers.

In mei 2012 verhuizen wij naar onze oude verbouwde locatie, de Europakerk te Heerenveen. Daarna gaan we in het nieuwe seizoen vanaf September 2012 naar het Dorpshuis te Haskerdijken.

In het seizoen 2012-2013 zal er weer extra aandacht besteed worden aan de vliegvaardigheden en navigatie binnen onze club.

Hoep heeft voor de vele Cockpitbouw liefhebbers, zowel binnen als buiten de club, 2 cursussen opgezet, teweten voor de SIOC en ProSim737 gebruikers. Hij kreeg middels de Club MAIL veel vragen over deze onderwerpen.

Hoep heeft voor de vele Cockpitbouw liefhebbers, zowel binnen als buiten de club, 2 cursussen opgezet, teweten voor de SIOC en ProSim737 gebruikers. Hij kreeg middels de Club MAIL veel vragen over deze onderwerpen.

Op 30 september 2010 verhuizen wij naar een nieuwe locatie. De Europakerk gaat nl verbouwen. De nieuwe kleinere locatie is ook te Heerenveen. Ook daar kunnen wij 30 zitplaatsen aanbieden. Wederom is er een speciale Online hoek gecreëerd en 2 lestafels voor individuele lessen. We veranderen daar bij van de laatste dinsdag naar de laatste donderdag van de maand.

Dat is een gemiddelde van 500 bezoeken in de maand. De SITE wordt dus goed bezocht door de Flight Simmers.

Op di 29 jul 2010 stopte ons clublid G. Jellema op eigen verzoek met de functie van penningmeester. Hij droeg zijn functie over aan F. Smid. Jellema die er al vanaf het eerste uur bij was werd door de voorzitter verheven tot ere lid van de club en bedankt middels enkele cadeaux.

Op 30 september 2008 zullen wij verder gaan in een grotere ruimte.Wij kunnen dan 45 piloten huisvesten, waaronder 25 PC piloten. Er is een speciale ONLINE hoek gecreëerd en 2 lestafels voor individuele lessen.

Op 1 juni 2008 werd onze vernieuwde WEB-SITE in gebruik genomen onder domeinnaam www.fsclub-friesland.nl De SITE kreeg meteen een nieuwe LAY-OUT. Hiermee is de SITE ook goed toonbaar op de nieuwe scherm resoluties.

Het is leuk om te vernemen dat er elke week een tiental nieuwe bezoekers op de SITE komen. Daarnaast is er natuurlijk een hele grote groep terugkerende bezoekers, waaronder onze leden en de andere DAC-Onliners van de HCC FSGG Friesland. Daar het WEB bezoek alleen maar toeneemt, zullen wij van het gratis .TK domein naar een betaalde .NL overstappen.

DAC Online is begin 2006 ontstaan door een groep enthousiaste vliegers van de HCC FSGG Friesland, onder leiding van Harm Weistra en de FSClub Friesland, onderleiding van R. Hoep.

Aan het einde van ons seizoen 2004-2005 kreeg de club te horen dat de lokatie dicht ging. Wederom een verhuizing. Op 27 september 2005 verhuisde de club naar de Europakerk te Heerenveen, gelegen aan de Europalaan 2. Zij betrokken daar een grote L-vormige ruimte met les mogelijkheid. In verband met het grote aantal leden werd besloten dat we als een besloten club verder gaan en zeer beperkt nieuwe leden aantrekken. Dit heeft vooral ook te maken met het lesgeven aan een te grote groep.

Dit was tevens een signaal om een eigen Club-SITE te starten. De SITE ging op 4 oktober 2004 de lucht in. Tj. de Jong en R. Hoep ontwikkelden een heuse Friesche lay-out.

Op zaterdag 2 oktober 2004 hield de FSClub een OPENDAG om weer nieuwe leden te werven. Dit was een succes. Wij kregen er weer veel enthousiaste leden bij.

JAAR 1996

Glastra en Hoep waren al jaren bezig met de Flight Simulator. Door enkele FS beurzen af te lopen ontdekten zij dat er veel vraag was naar kennis van de FS. Daar beiden over de nodige kennis beschikten en zij anderen daarin wilden laten delen, werd er door hen besloten in december 1996 een oproep te doen naar enthousiate FS-vliegers in de omgeving van Heerenveen-Langezwaag. Dit resulteerde direct in een 10-tal leden voor de nieuwe “RHO Skylane Club”. De meesten van hen zijn nog steeds actief lid. De lokatie was in het café te Langezwaag. Later werd de club-lokatie verplaatst naar Heerenveen, Fok 48. De club kreeg toen ook een andere naam. Het werd de ‘Flight Simulator Club Friesland’. Afgekort ‘FSClub Friesland’.

Clublid L. Beerendonk nam een groot deel van de clubzorg op zich. Hij wierp zich op als een echte voorzitter. Ook D. Nicolai en W. van Waasbergen [ex-lid] droegen hun steentje bij om andere leden te helpen.

x

Zomaar een overzicht van onze Nederlandse SITE bezoekers

Aalsmeerderbrug – LHS
Abbekerk
Aerdenhout
Alkmaar
Almelo
Almere
Almere Stad
Alphen
Alphen Aan Den Rijn
Amersfoort
Amstelhoek
Amstelveen
Amsterdam
Anna Paulona
Apeldoorn
Arnhem
Assen
Assendelft
Baarn
Badhoevedorp
Balk
Bant
Barendrecht
Barneveld
Bedum
Beek
Beekbergen
Beers
Beetsterzwaag
Beilen
Bemmel
Bennekom
Bergambacht
Berghem
Berkel En Rodenrijs
Berkhout
Beverwijk
Biddinghuizen
Birdaard
Blaricum
Blokzijl
Bodegraven
Boekel
Bolsward
Borger
Boskoop
Boxtel
Breda
Breezand
Broeksterwald
Bunschouten
Burgh-haamstede
Burgum
Bussum
Capelle Aan Den IJsel
Castricum
Creil
Culemborg
Damwold
Damwoude
De Blesse
De Knipe
De Lier
De Veenhoop
Dedemsvaart
Deil
Deinum
Delfstrahuizen
Delft
Den Bosch
Den Burg
Den Haag
Den Helder
Den Hoorn
Deurne
Deventer
Dodewaard
Donkerbroek
Dordrecht
Drachten
Driebergen-rijsenburg
Driezum
Dronryp
Dronten
Druten
Dwingeloo
Eastermar
Ede
Eelde
Eelderwolde
Een
Egmond Aan Den Hoef
Eijsden
Eindhoven
Elahuizen
Elburg
Ellecom
Elsloo [L]
Emmeloord
Emmen
Enkhuizen
Ens
Enschede
Epe
Ermelo
Franeker
Frieschepalen
Geertruidenberg
Geleen
Glimmen
Goes
Goor
Gorredijk
Gouda
Grijpskerk
Groningen
Grou
Haarlem
Hapert
Hardenberg
Harderwijk
Haringhuizen
Harkema
Harlingen
Hasselt
Hazerswoude-rijndijk
Heemskerk
Heerenveen
Heerhugowaard
Heerlen
Heesch
Heilo
Hellevoetsluis
Helmond
Hemrik
Hendrik-ido-ambacht
Hengelo
Hilversum
Hoek Van Holland
Hoevelaken
Hoofddorp
Hoogeloon
Hoogeveen
Hoogezand
Hoogvlied
Hoorn
Houten
Huis ter heide
Huisberg
Hulst
Hurdagaryp
IJsselmuiden
IJsselstein
Jirnzum
Joure
Julianadorp
Kaatsheuvel
Katwijk Aan Den Rijn
Kerkenveld
Kerkrade
Klundert
Koarnjum
Kreileroord
Krimpen aan de Rijn
Krommenie
Kruiningen
Kwadendamme
Landgraaf
Landsmeer
Laren
Leek
Leeuwarden
Leiden
Leimuiden
Lelystad
Lemmer
Leusden
Leuvenheim
Lieshout
Lievelde
Lippenhuizen
Loon op Zand
Maarssen
Maartensdijk
Maassluis
Maastricht
Marknesse
Melick
Meppel
Metslawier
Middelharnis
Midwoud
Mill
Monster
Montfoort
Munnekezijl
Musselkanaal
Naaldwijk
Naarden
Neede
Nes
Nieuw-dordrecht
Nieuwegein
Nieuwe-niedorp
Nieuwe-pekela
Nieuw-vennep
Nijemirdum
Nijeveen
Nijmegen
Nijverdal
Noordbergum
Noord-Scharwoude
Noordwijk aan zee
Noordwolde
Nootdorp
Norg
Oestgeest
Oldeholtwolde
Oldenzaal
Olderberkoop
Ommen
Oosterhout
Oosterwolde
Oost-souburg
Oranjewoud
Oss
Oudehaske
Oudewater
Peins
Prinsenbeek
Purmerend
Reeuwijk
Renkum
Ressen
Rhenen
Ridderkerk
Rijnsaterwoude
Rijnsburg
Rijssen
Rijswijk
Roden
Rodenrijs
Roelofarendsveen
Rolde
Roosendaal
Rotterdam
Rottevalle
Sas-van-Gent
Schagen
Schalkhaar
Scharnegoutum [Mattieu]
Scheveningen
Schiedam
Schijndel
Schildwolde
Schoonhoven
Siddeburen
Sint Annaparochie
Sint Jacobiparochie
Sint Pancras
Sint-oedenrode
Sittard
Slootdorp
Sloten
Sneek
Soest
Stadskanaal
Steenwijk
Stein
Stolwijk
Surhuisterveen
Ten Boer
Terborg
Terneuzen
Tiel
Tijnje
Tilburg
Twijzelerheide
Uden
Uffelte
Ugchelen
Uitgeest
Uithoorn
Ulft
Ureterp
Urmond
Utrecht
Valkenswaard
Veenendaal
Velden
Veldhoven
Venlo
Vilsteren
Vinkeveen
Vlaardingen
Vleuten
Vlissingen
Voerendaal
Voorburg
Voorhout
Vriezenveen
Waalre
Waddinxveen
Wageningen
Warffum
Warns
Wassenaar
Wateringen
Wemeldinge
Wervershoof
Wessum
Westerhaar-vriezenveensewijk
Westervoort
Westzaan
Wichmond
Wieringerwaard
Wijdenes
Wijk bij Duurstede
Willemstad
Winschoten
Winsum
Winterswijk
Woerden
Wognum
Wolvega
Workum
Woudrichem
Wytgaard
Zaandam
Zandvoort
Zeist
Zevenaar
Zevenbergen
Zoetermeer
Zuidhorn
Zuna
Zutphen
Zwaag
Zwijndrecht
Zwolle

x


zaterdag 19 november 2022

IMG OPENDAG FSCLUB 20221119

x

x


zaterdag 28 mei 2016

FSCLUB Clubdag

x


zaterdag 30 januari 2016

FSCLUB Clubdag

x


zaterdag 28 februari 2015

OpenDag

x


zaterdag 28 februari 2015

FSCLUB FILM Opendag

zaterdag 2 oktober 2004

FSCLUB Opendag Kerk FOK

x


SITE VISITORS
september 2020

Top 10 Landen 20220505

x

Zomaar een overzicht van onze Buitenlandse SITE bezoekers

Algeria – Algiers
Australia – Blacktown
Australia – Bonbeach
Australia – Canberra
Australia – Surry Hills
Australia – Sydney
Austria – Flattach
Austria – Linz
Belgium – Aalst
Belgium – Andenne
Belgium – Antwerpen
Belgium – Asse
Belgium – Beringen
Belgium – Bissegem
Belgium – Blankenberge
Belgium – Boechout
Belgium – Brasschaat
Belgium – Bredene
Belgium – Brugge
Belgium – Brussel
Belgium – Cadier En Keer
Belgium – Châtelet
Belgium – Denderleeuw
Belgium – Dendermonde
Belgium – Duffel
Belgium – Edegem
Belgium – Erps-Kwerps
Belgium – Fontaine-l`eveque
Belgium – Geel
Belgium – Genk
Belgium – Gent
Belgium – Hasselt
Belgium – Herentals
Belgium – Kapellen
Belgium – Kessel-lo
Belgium – Koekelare
Belgium – Koksijde
Belgium – Kontich
Belgium – Kortrijk
Belgium – Kruibeke
Belgium – Leuven
Belgium – Lint
Belgium – Lissewege
Belgium – Lochristi
Belgium – Malle
Belgium – Mechelen
Belgium – Melsele
Belgium – Merchtem
Belgium – Merksem
Belgium – Molenbeek-wersbeek
Belgium – Mons
Belgium – Oostende
Belgium – Overijse
Belgium – Roeselare
Belgium – Roosdaal
Belgium – Sint-amands
Belgium – Sint-niklaas
Belgium – Temse
Belgium – Tervuren
Belgium – Veurne
Belgium – Waregem
Belgium – Westerlo
Belgium – Wetteren
Belgium – Wevelgem
Belgium – Willebroek
Belgium – Wommelchem
Belgium – Zaventum
Belgium – Zele
Belgium – Zweindrecht
Brasil – Brasillia
Brasil – Curitiba
Brasil – Jaragua do Sul
Brasil – Joinville
Brasil – Rio de Janeiro
Brasil – Rio Preto
Brasil – Teresopolis
Bulgaria – Sovia
Canada – Beauharnois
Canada – Hamilton
Canada – Montréal
Canada – Saint-lourent
Canada – Sydney
Cape verde – Cape Verde
China – Anren
China – Baoqiao
China – Bayuquan, district Heping
China – Beijing
China – Fuzhou
China – Guangzhou
China – Hebei
China – Hongkou
China – Jinjiang
China – Kunming
China – Lanzhou
China – Nanjing
China – Putian
China – Qingdao
China – Shanghai
China – ShenZhen
China – Suzhou
China – Wuxi
China – Xianyou
China – Xinzhou
Colombia – Nechi
Cote d’ Ivoire – Abidjan
Czech Rep – Beroun
Czech Rep – Karlovy Vary
Czech Rep – Lanskroun
Czech Rep – Pizen
Denmark – Alborg
Denmark – Jaegerspris
Egypt – Cairo
England – London
England – Manchester
England – Redhill
England – Solihull
England – Walsall
Finland – Helsinki
France – Arcueil
France – Bâgé-la-ville
France – Bayonne
France – Biarrotte
France – Biganos
France – Cohiniac
France – La Motte
France – Latresne
France – Le Perreux
France – Lens-lestang
France – Lille
France – L’Union
France – Marseille
France – Meaux
France – Moulins
France – Nantes
France – Paris
France – Pau
France – Saint-Brieuc
France – Saint-germain-en-laye
France – Savigny-sur-orge
France – Toulouse
Germany – Bad Honnevf
Germany – Bad Kreuznach
Germany – Beilstein
Germany – Berlin
Germany – Bitburg
Germany – Braunschweig
Germany – Bremen
Germany – Brunnthal
Germany – Cham
Germany – Dörpen
Germany – Düsseldorf
Germany – Erlangen
Germany – Frankfurt Am Main
Germany – Gau-bickelheim
Germany – Haan
Germany – Hamburg
Germany – Heidelberg
Germany – Ingelheim Am Rhein
Germany – Kleve
Germany – Lohnberg
Germany – Lorsch
Germany – Loxstedt
Germany – Meckenheim
Germany – Monschau
Germany – Mülheim an der Ruhr
Germany – Münich
Germany – Neckarsulm
Germany – Nurnberg
Germany – Pösing
Germany – Quierschied
Germany – Regensburg
Germany – Ruppach-goldhausen
Germany – Sankt Augustin
Germany – Sankt Ingbert
Germany – Sankt Wendel
Germany – Scheessel
Germany – Swisttal
Germany – Überlingen
Germany – Wilhelshaven
Grand Canaria – Las Palmas
Grand Canaria – Telde
Iceland – Kópavogur
India – Jaipur
India – Surat
Indonesia – Selangau
Ireland – Dublin
Italy – Bergamo
Italy – Caponnari
Italy – Caravaggio
Italy – Meda
Italy – Rome
Italy – San Mango Piermonte
Italy – Turino
Japan – Koto-ku
Japan – Odori
Japan – Sakuragicho
Japan – Tokyo
Korea – Ganghwado
Korea – Seoel
Luxembourgh – Findel
Macedonia – Kumanovo
Marocco – Rabat
Martinique – Fort-de-france
Mexico – Montrerrey
Mexico – Xalapa
Mozambique – Maputo
New Zealand – Wanganui
Norway – Stokmarknes
Poland – Konstancin-jezioma
Poland – Koszalin
Poland – Swietoszow
Poland – Tarnobrzeg
Poland – Warsaw
Portugal – Almada
Portugal – Corroios
Portugal – Golegã
Portugal – Lisbon
Portugal – Moita
Reunion – Le Tampon
Reunion – Saint-denis
Russian – Moscow
Russian – Nizhniy Novgorod
Russian – Saint Petersburg
Russian – Yaroslavi
Saudi Arabia – Jeddah
Serbia and Montenegro – Beograd
South Africa – Cape Town
Spain – Altea
Spain – Aranjuez
Spain – Denia
Spain – Hondón de los Frailes
Spain – Madrid
Spain – Majadahonda
Spain – Novelda
Spain – Santa pola
Spain – Sevilla
Spain – Tarragona
Spain – Valencia
Sweden – Nortälje
Sweden – Stockholm
Sweden – Sundbyberg
Switzerland – Baden
Switzerland – Basel
Switzerland – Grenchen
Switzerland – Kusnacht
Switzerland – Luzern
Switzerland – Ostermundigebn
Switzerland – Rudolfstetten
Switzerland – Sion
Switzerland – Wohlen
Turkey – Ankara
Turkey – Istanbul
Turkey – Trapson
USA – Ashburn
USA – Auburn
USA – Big Lake
USA – Boardman
USA – Bosque Farms
USA – Boydton
USA – Brenlo Park
USA – Brooklyn
USA – Buffalo
USA – Cheyenne
USA – Chicago
USA – Columbus
USA – Dalles
USA – El Paso
USA – Harper – Texas
USA – Highlands
USA – Hoboken
USA – Hoisington
USA – Las Vegas
USA – Los Angelos
USA – Maple Valley
USA – Milwaukee
USA – Monomoy Island
USA – Mountain View
USA – Naperville
USA – New York
USA – North Bergen
USA – Overland Park
USA – Oxnard
USA – Portland
USA – Puyallup
USA – Redmond
USA – Redmount
USA – Richardson
USA – San Francisco
USA – San Jose
USA – San Matheo
USA – Seatle
USA – Simi Valley
USA – Tacoma
USA – Tucson
USA – Waterford
USA – Wichita
Vietnam – Hanoi